open-navfaktor-logo
search
Rat saopćenjima
DF: "Vi koji ste iz trećeg safa u SDP-u preletjeli u prvi, lažete prvo sebe, pa građane"
Nemojte vi, gospodo, pričati nam o poštenju, mada kad bolje razmislimo, poslovično vam dolikuje, poručili su iz DF-a
19.12.2019. u 11:13
get url
text

Gospodo, jer drugovi odavno niste, vi ste svoj obraz davno izgubili, poručili su u saopćenju iz sarajevskog Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) upućenom kolegama iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Saopćenje prenosimo u cijelosti: 

Priča koju pričate sve vrijeme, lažući prvo sebe pa i građane, svodi vam se na nabrajanje imaginarnih uspjeha, aktivnosti koje je svaka vlada radila, a vi jahali na dobrom marketingu Naše stranke.

I to je sve što je u ovoj vladi bilo odlično – PR koji je dao privid da je ovo nešto novo i dobro.

Nemojte vi, gospodo, pričati nam o poštenju, mada kad bolje razmislimo, poslovično vam dolikuje.

Nemojte o "anketama po ulicama", dobro nam je poznato kako to radite, a i poznati su nam i vaši portali kojima blatite svakog ko vam nije po volji, plaćajući sponzorisane oglase po Facebooku.

Tako ste ih i pred zadnje izbore pravili pa one dale rezultate koje je plasirala vaša glasnogovornica-analitičarka Ivana Marić da će za predsjedništvo pobjediti Ivanić, Čović i Bećirović. Relevantno, uz grešku 99-100%.

Nemojte o protivljenju korupciji i lopovluku, ne budite licemjeri. Imali ste historijsku šansu da uradite nešto za ovu državu, ali je prokockaste i uništiste socijaldemokratiju. Vi, isti vi koji ste iz trećeg safa u SDP-u preletjeli u prvi i ne biste sad iz njega nigdje. Dobro znate imovinu ondašnjeg prvog safa partije vam, bivših vam mentora, koju oni stekoše u tom mandatu, ali šutite jer se nadate istom scenariju.

Molimo vas, ne pokušavajte svoj bijes što se vraćate u anonimnost kojoj pripadate pravdati preko naših leđa, izmišljajući svoje uspjehe i naše neuspjehe.

Hoćemo li o vašim kadrovima? Odakle su? Čiji su zemljaci?

Kad smo kod kadrova…

Na kraju, što je i najbitnije – nemojte nam, molimo vas, pričati o obrazu. Ostat ćete u historiju upisani kao jedina partija koja je za direktora imenovala pravomoćno osuđenog ratnog zločinca. I što je najgore, još ga niste sklonili.

Neka vas…

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.