open-navfaktor-logo
search
Stranačko saopćenje
DF traži pomoć za Konjic i da se uvaže apeli zdravstvenih radnika
Demokratska fronta predlaže da Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercevine, Krizni štab FBiH te Zavod za javno zdravstvo u koordinaciji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva, oforme i u Konjic upute tim infektologa i epidemiologa koji nedostaju zdravstvenim ustanovama u ovoj općini.
31.03.2020. u 16:32
get url
text

- Solidarnost sa zdravstvenim radnicima u Konjicu, koji je najugroženiji grad u FBiH, sada je prijeko potrebna, te smatramo da se konačno moraju uvažiti apeli zdravstvenih radnika u Konjicu za pomoć koja im je potrebna - navode u saopćenju.

Dalje navode da načelnik Općine Konjic, Emir Bubalo, i lokalne vlasti moraju pokušati iznaći prostora za adekvatne izolatorije s obzirom da je izolatorij u motelu Konjic nedovoljan i jedva podesan za prijem pacijenata koji bi uslijed povećanja broja oboljelih morali biti zbrinuti.

- Još jednom pozivamo Vladu HNK da izdvoji primjerena sredstva za pomoć Konjicu u borbi protiv koronavirusa, jer je dosadašnje izdvajanje za Konjic bilo u onom iznosu koji je ponižavajući za građane Konjica koji pune budžet HNK a ne budžet Grada Zagreba - saopćeno je iz DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.