Saopćenje

DF: SDP-ovi zastupnici poslušali Komšića

Objavljeno: 16.12.2019. u 10:10

Kao što vidimo kritika je urodila plodom pa već jutros SDP-ovi zastupnici obavještavaju javnost o tome da nisu odustali od prijedloga probosanskih stranaka, te najavljuju da će ponovo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH

Demokratska fronta "pozdravlja odluku zastupnika SDP-a da poslušaju i uvaže kritiku predsjednika Komšića", saopćeno je danas iz te stranke.

- Kao što vidimo kritika je urodila plodom pa već jutros SDP-ovi zastupnici obavještavaju javnost o tome da nisu odustali od prijedloga probosanskih stranaka, te najavljuju da će ponovo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH - navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje, poznato je da su još prošle godine u jeku najveće diplomatske ofanzive Republike Hrvatske s ciljem nametanja fašističkog izbornog modela u Bosni i Hercegovini, sve probosanske stranke postigle dogovor i potpisale sporazum o zajedničkoj poziciji svih probosanskih stranaka. Sporazum su podržale i Naša stranka i SDA, i SBB, te DF i SDP.

- Tada je zajednički utvrđeno da probosanske stranke neće pod bilo koju cijenu pristati na to da se na ruke glasača faktički stavljaju trake, te da se pristane na zasebne biračke kutije za Bošnjake, Hrvate, Srbe - navodi se u saopćenju iz DF-a. 

VEZANI TEKSTKomšić: SDP odustao od zajedničkog prijedloga, sada su na Bobanovim pozicijama

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije