- SDP, Naša stranka i HDZ imaju većinu članova komisije, i odluka da li će se pred federalne parlamentarce na glasanje poslati samo jedan, ili više kandidata, bit će prvi ispit za SDP i Našu stranku. Drugi će biti glasanje za same kandidate, ako ih uopće bude više - naveli su u saopćenju iz DF-a-

Demokratska fronta "stoga poziva SDP i Našu stranku da bez obzira na svoje odnose sa Draganom Čovićem, ne podrže plan HDZ-a, kojim bi konačno bila izmjenjena struktura Ustavnog suda".

- Imajući u vidu činjenicu da se borba za državu Bosnu i Hercegovinu, njene institucije, imovinu, jednakopravnost među ljudima, vodi prije svega pravnim sredstvima, dodatno želimo posebno naglasiti važnost strukture Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Ustavni sud Bosne i Hercegovine jeste posljedna prepreka u borbi protiv rušenja ustavnog poretka i države Bosne i Hercegovine i on ne smije pasti pod politički utjecaj onih struktura koje ne poštuju ni međunarodno pravo, s obzirom na to da ne poštuju presude međunarodnih sudova - poručuju iz DF-a.