open-navfaktor-logo
search
Televizija Sarajevo
DF Sarajevo: Takozvani BH blok izdao Kristinu Ljevak, mi je podržavamo
Potez takozvanog BH bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od spomenutog imenovanje nakon izvršenih pritisaka, ocjenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, navodi DF
28.06.2019. u 15:11
get url
text

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo smatra da je Kristina Ljevak s obzirom na reference i kompetencije kredibilan kandidat za dužnost direktorice Televizije Sarajevo (TVSA) te i dalje podržava prijedlog njenog imenovanja, saopćili su iz te stranke. 

-Potez takozvanog BH bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od spomenutog imenovanje nakon izvršenih pritisaka, ocjenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, posebno imajući u vidu to što pritisci dolaze od strane onih koji još smatraju da je ime i struktura krvnih zrnaca iznad referenci i kompetencija.

Povinovanje pred ovakvim pritiscima nije samo izdaja Kristine Ljevak od strane Naše stranke i SDP-a nego i izdaja principa građanskog društva.

Očito je da su se u takozvanom BH bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja. DF ostaje pri svojoj ranijoj odluci i poziva takozvani BH blok da smogne hrabrosti i poštenja te stane iza vlastite odluke. Ukoliko za to nemaju hrabrosti, neka odmah prestanu zavaravati javnost tvrdnjama da se i oni bore za građansko društvo - navode iz DF-a. 

VEZANI TEKSTJe li Naša stranka "otpisala" Kristinu Ljevak zbog Konakovićeve želje da Dučić bude izvršni direktor

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.