open-navfaktor-logo
search
Opravdan upit
DF pozdravlja aktivnost Dan Prede: Vlasti RS-a neće moći na miru veličati genocid
Smatramo krajnje neprimjerenima reakcije zvaničnika iz manjeg bh. entiteta na upit koji je Dan Preda dostavio Evropskoj komsiji, navodi se u saopćenju DF-a
11.05.2019. u 19:43
get url
text

Demokratska fronta pozdravlja i u potpunosti smatra opravdavnom aktivnost izvjestioca Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Prede koji je Evropskoj komisiji dostavio upit a koji se odnosi na entitet RS u vezi sa nastavkom negiranja genocida u Srebrenici i nastavkom institucionalnog veličanja genocida.

- Sa druge strane, smatramo krajnje neprimjerenima reakcije zvaničnika iz manjeg bh. entiteta na upit koji je Dan Preda dostavio Evropskoj komsiji - navodi se u saopćenju DF-a.

Nemoguć je njihov zahtjev prema evropskim zvaničnicima da ih se pusti da na miru veličaju genocid i da na miru vrijeđaju žrtve zločina.

- Unatoč svoj nemoralnosti takvog zahtjeva on u suštini ima jednu pozitivnu posljedicu. Naime, veličanje genocida kojeg institucionalno sprovode vlasti RS-a još uvijek u evropskoj i svjetskoj javnosti izaziva oprez. Stoga, mi taj oprez kroz aktivnost izvjestioca Evropskog parlamenta pozdravljamo - saopćeno je iz DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.