open-navfaktor-logo
search
Nevaspitani predsjednik
DF Mostar: HNS podržava Milanovićeve fašističke stavove
Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u prepoznatljivom tuđmanovskom stilu nastavio kontinuirano, prostačko vrijeđanje susjedne države Bosne i Hercegovine ne čudi oglašavanje HNS-a u pružanju podrške nevaspitanom i arogantnom predsjedniku, poručili su iz Gradskog odbora Demokratske fronte Mostar. 
12.12.2020. u 21:30
get url
text

- Stanovnici Bosne i Hercegovine, posebno Mostarci nisu zaboravili "pruženu pomoć" Republike Hrvatske koja je zbog te "pomoći" presuđena da je osmislila i realizovala udruženi zločinački poduhvat. Bosanci i Hercegovci nisu i nikada neće zaboraviti stotine kamiona otete humanitarne pomoći koja je bila upućena napaćenim stanovnicima Sarajeva, Mostara, Srebrenice, Bihaća...

Puno toga se željelo "ubosti u sridu", što logorskim premlaćivanjima i ubistvima, te neselektivnim granatiranjima od kojih su stradale hiljade nevinih civila u Mostaru i Hercegovini. Od ogromnog UZP truda "promicatelja europskih vrijednosti" je ostala  samo pravosnažna presuda haškog tribunala za vojne i civilne čelnike zločinačke HRHB, te presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu koje su utrle neizbrisiv put ka utemeljenju Bosne i Hercegovine kao građanske države. 

Ni manje ni više od onoga što sve demokratske evropske Države jesu a što nadobudni i nevaspitani Milanović želi osporiti i uskratiti. U tome je sva tragedija poštovalaca UZP-a i "promicatelja nakaradnih europskih vrijednosti". Panika i paranoja HNS-a je očekivana i realna i odražava neskriveni strah od nadolazećih promjena koje se snažno najavljuju promjenom kursa Ureda visokog predstavnik EU, a posebno nadolazeće američke administracije, navodi se u saopćenju Gradskog odbora DF Mostar.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.