open-navfaktor-logo
search
Oštro reagiranje
DF: Konaković razočaran činjenicom da DF ne dopušta HDZ-ov Izborni zakon
Demokratska fronta smatra zanimljivim razočarenje lidera takozvane četvorke Elmedina Konakovića zbog toga što predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić nije pristao na HDZ-ove anticivilizacijske prijedloge izmjena Izbornog zakona, saopćeno je iz te političke partije.
04.11.2020. u 20:35
get url
text

- Mi u Demokratskoj fronti smatramo da crnokošuljaški lider NiP- a, SDP-a i Naše stranke, koji je iznio zvaničan stav "četvorke" da jedni građani Bosne i Hercegovine, po HDZ-ovom modelu takozvanog legitimnog predstavljanja, na izbore trebaju izlaziti obilježeni bijelim trakama, jeste sa razlogom razočaran - navode iz DF-a.

Dodaju da se njihov predsjednik Komšić i dobar dio članova Demokratske fronte "nisu borili za Bosnu i Hercegovinu uređenu na etničkim principima, kako to danas priželjkuju lider 'četvorke' Konaković i lider HDZ-a Dragan Čović, nego za građansku državu Bosnu i Hercegovinu, u čemu će i DF i predsjednik Komšić nastaviti da istrajavaju unatoč pritiscima s kojima se suočavaju".

- Također, DF i predsjednik Komšić ovim putem ponavljaju svoje iskreno opredjeljene vezano za spremnost svih članova Demokratske fronte da brane fizički i moralni integritet svih članova Naše stranke, uključujući i Srđana Mandića, čijeg su predsjednika stranke, Predraga Kojovića, upravo Konakovićevi radikali prije desetak godina brutalno fizički ugrožvali zbog njegovog osobnog identiteta, pri čemu je Željko Komšić kao član Predsjedništva BiH, takve napade na lični integritet najoštrije osudio - naveli su iz DF-a.

Konaković je danas za N1 rekao da je "tužan zbog Željka Komšića jer njegov raniji doprinos cijeni, ali ne i ono što je radio u protekle dvije godine".

Dodao je da mu je i pored svega, Komšić bliži od Fahrudina Radončića.

- O Željki Komšiću imam bolje mišljenje, Radončić je prepredeni političar, snalazio se vješto i ne cijenim ono što on radi. Najteže je njemu i njegovim ljudima. Komšić je jedan izgubljeni političar, nadam se da će jednog dana shvatiti šta je uradio u posljednje dvije godine. No, nije bio takav. On se danas ponaša gore od Radončića, ali mi je nekako bliži. On je legalno izabran u Predsjedništvo, zamjeram mu da što kao predstavnik hrvatskog naroda nije relaksirao političku scenu - rekao je on.

Upitao je i "zašto Komšić ne posjeti sredine gdje su Hrvati većina".

- Tužan sam jer njegov doprinos u ratu cijenim, i kao političara sam ga cijenio. Kako može gledati brutalne napade na Srđana Mandića, ne reaguje ni na šta što dolazi iz SDA. Zaustavio je jedan zdrav proces, nešto što utiče na budućnost naše djece. Ja njemu više odgovaram na ono što on govori - kao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.