open-navfaktor-logo
search
"Dva dana šuti"
DF: HDZ-ov ministar zdravstva u Vladi HNK odmah mora dati ostavku
Demokratska fronta poziva ministra zdravstva u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Gorana Opsenicu da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto ministra zdravstva u HNK.
18.03.2020. u 15:39
get url
text

- Ni dva dana poslije haosa koji je nastupio uslijed neodgovornosti na Sveučilišnom kliničkom centru, koja je prouzrokovala širenje koronavirusa HDZ-ov ministar Goran Opsenica nije našao za shodno ni da se obrati javnosti a kamoli da zatraži odgovornost od nadležnih.

Pozivamo Vladu HNK i premijera HNK da odmah smijene resornog ministra i time pokažu da se neodgovornost u ovim kriznim momentima neće tolerirati, u protivnom javnost i građani s pravom mogu smatrati da je Vlada HNK saučesnik u sabotaži mjera prevencije, i saučesnik u zataškavanju čina koji može da se pretvori u ogromnu tragediju.

HDZ-ovim ministrima javnost može oprostiti i njihovu kapricioznost te bojkotovanje proširenih sjednica Predsjedništva BiH, ali nikako ne smije oprostiti javašluk koji prijeti da dovede u pitanje zdravlje svih građana u državi - navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.