open-navfaktor-logo
search
Reakcija
DF: Dok saveznici BiH ukazuju na krivca za blokade, tzv. Bh. blok se kamenjem baca na probosanske opcije
Demokratska fronta je izdala saopćenje kojim želi skrenuti pažnju građanima da ne nasjedaju na opsjene i logiku podmetanja klipa političkim opcijama koje se suprotstavljaju napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.
21.02.2020. u 15:05
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Takozvani "Bh blok" kojeg predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik - Čović i probosanka koalicija okupljena oko DF, SDA i SBB-a.

U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države odbrane od grubih napada na suverenitet države Bosne i Hercegovine, hladovinari iz takozvanog Bh.bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane.

Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji koja to upravo i očekuje.

Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicionih saradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik - Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga.

Ta politika mora i biti će kažnjena jer je potpuno jasno da tzv. da NS i sdp u kontinuitetu, s političkih tribina navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u zadnje vrijeme prešli sa navijanja protiv interesa države Bosne i Hercegovine, na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren.

Međutim, uvjereni smo da ukoliko se takve aktivnosti nastave,  pomenuti ne samo da još za dugo neće učestovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.