open-navfaktor-logo
search
Stranačko saopćenje
DF: Dodikov odlazak u diplomatsku samoizolaciju dobar za BiH
Demokratska fronta smatra da je odluka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da stupi u političku i diplomatsku samoizolaciju, s obzirom na to da Dodik neće prisustvovati Bledskom strateškom forumu, odnosno sastancima regionalnih i evropskih lidera u Sloveniji, veoma dobra sa stanovišta interesa države Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Demokratske fronte. 
31.08.2021. u 09:33
get url
text

Iz DF-a ističu da druga dva člana Predsjedništva BiH mogu u punom kapacitetu predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane. 

- Oni mogu iznijeti na jednom međunarodnom forumu poziciju Bosne i Hercegovine u okviru evropskih integracija, ali i skrenuti pažnju na blokade u vezi s evropskim putem BiH, koje uglavnom vrše politike SNSD-a i HDZ-a protiveći se realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u EU.

Osim toga, imajući u vidu činjenicu da će sastancima sa novim visokim predstavnikom u BiH prisustvovati i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, postaje očigledno da Milorad Dodik ostaje potpuno usamljen u njegovom takozvanom nepriznavanju legitimiteta izbora novog visokog predstavnika u BiH - poručuju iz Demokratske fronte. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.