open-navfaktor-logo
search
Ukloniti HDZ
DF: Ako je SDP protiv Radića, zašto ne odbaci NiP-ovo zalaganje za HDZ-ov Izborni zakon
Jučerašnja komemoracija presuđenom ratnom zločinu u organizaciji HDZ-a jeste najbolji pokazatelj kakvu politiku HDZ vodi kada se iz Sarajeva nastoje da shvate i tolerišu njihove političke intencije, saopćila je Demokratska fronta.
12.11.2020. u 14:18
get url
text

- Prisustvo delegata iz Doma naroda Federacije komemoraciji ratnom zločincu nije legitimno samo za HDZ. Nedavno se i lider "četvorke" Elmedin Konaković snažno založio za HDZ-ov model Izbornog zakona i takozvano legitimno predstavljane naroda, pri izboru delegata u Dom naroda FBiH i Predsjedništvo BiH - saopćio je DF.

Dodaju da je jučerašnje pozivanje na reakciju OHR-a Konakovićevih partnera iz SDP-a izraz nemoći politike koja zapomaže.

- Umjesto da su svog lidera Konakovića kritikovali kada se zalagao za HDZ-ovo "legitimno predstavljanje", iz SDP ponavaljaju fraze o potrebi reagovanja OHR-a. Demokratska fronta smatra da probosanskim opcijama, pa ni SDP-u, u cilju uklanjanja HDZ-a nije potreban OHR. Potrebno je naime ne dopustiti da se u Sarajevu kreira narativ o nekakvom legitimnom predstavljanju kako to čini vođa "četvorke" Konaković. Dok se HDZ ne ukloni jasno je da će i dalje slaviti ratne zločince. Pitanje je samo hoće li to raditi ne samo u Mostaru nego i u Sarajevu - zaključuju iz DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.