open-navfaktor-logo
search
Klub SDA
Dević o Vladi KS: Možda su i hiljade vakcina proturili "ispod ruke" stranačkim kolegama
Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo kritikovao je kantonalnu Vladu i ministre jer su se vakcinisali "preko reda", a MAhir Dević, šef Kluba zastupnika SDA, kazao je da nije bila u pitanju samo Vlada.
16.08.2021. u 22:12
get url
text

- Iz ovih njihovih izjava, izjava ministra Admira Katice, na najbolji način govori ovo što su oni uradili. Jasno se vidjelo u tim izjavama da on ne govori istinu - kazao je Mahir Dević, šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, za N1.

VEZANI TEKST - Još jedan ministar emotivac bez štele: Katici se "meščini" da je primio Pfizera

Danas je stigla informacija da od ponedjeljka, 23. augusta 2021. godine, počinje vakcinacija bez najave na punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš. Prethodno je kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić rekao da Domovi zdravlja nemaju uslove za masovnu vakcinaciju i revakcinaciju.

- Očigledno je njima odgovarao ovaj centralizirani sistem vakcinacije zbog ovih zloupotreba. Nije tu sigurno samo bila u pitanju Vlada KS, tu su u pitanju desetine i stotine vakcina, da ne kažem možda i hiljade koje su oni, na neki način, ispod ruke proturili. Ovo je samo vrh ledenog brijeg, kada su u pitanju ministri. Prema našim informacijama oni su to radili i prema svojim istaknutim članovima, direktorima preduzeća, upravnim i nadzornim odborima, stranačkim kolegama. Potpuno je logično da sistem vakcinacije bude dostupan građanima, da svaka općina ima otvoren bar jedan punkt koji će, prije svega, biti otvorena za stare ljude - naveo je Dević.

VEZANI TEKST - Skandalozno: U danima kad su onkološke pacijente vraćali jer "nema" Pfizera, ministri u KS su dobili Pfizer

Na pitanje da su se zastupnici SDA u Skupštini KS vakcinisali u međuvremenu, Dević je odgovorio da on i Haris Zahiragić nisu.

- Mislim da kolegica Jasmina Biščević jeste zato što je ona zdravstveni radnik. Mi nismo još - dodao je Dević.

Kako je kazao, zastupnici u Skupštini KS su se trebali zajedno vakcinisati kako bi poslali poruku jedinstva u borbi protiv koronavirusa.

- Očigledno je da su oni ovo uradili prije i onda nisu bili u prilici da naprave jedan takav koncept promocije jer su se vakcinisali prije nego što su obični građani imali mogućnost da se vakcinišu - naveo je Dević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.