open-navfaktor-logo
search
Borba za Mundijal
Devet golova Njemačke, sedam Hrvatske, Irska pomogla Srbiji
Reprezentacija Hrvatske će o plasmanu u Mundijal odlučivati u direktnom okršaju s Rusijom u posljednjem kolu grupe H.  
11.11.2021. u 22:43
get url
text

Hrvatska i Rusija su zabilježili pobjede u devetom kolu, a Rusi na gostovanje u Hrvatsku stižu s dva boda prednosti. Dakle. za prvo mjesto i direktan odlazak u Katar odgovara im i bod.

Aktuelni viceprvak svijeta je slavio na Malti rezultatom 7:1. Dva gola za Dalićeve izabranike postigao je Majer, a pogađali su još Perišić, Ćaleta-Car, Pašalić, Modrić i Kramarić.

Malta je do utješnog pogotka došla zahvaljujući autogolu Brozovića.

Rusija je trijumfovala protiv Kipra rezultatom 6:0.

Ubjedljiva je u grupi J bila i Njemačka, koja je ranije osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu. Nijemci su savladali Lihtenštajn 9:0, a drugo mjesto u grupi trenutno drži Sjeverna Makedonija koja je trijumfovala u Armeniji 5:0.

Rumunija i Island odigrali su meč bez pogodaka.

Portugal je u grupi A remizirao s Irskom rezultatom 0:0 pa će tako Ronaldo i društvo posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Srbije odlučivati o prvom mjestu u grupi i direktnom plasmanu na SP. i to bez iskusnog defanzivca Pepea koji je isključen. Portugal i Srbija imaju po 17 bodova, a Portugalcima odgovara i remi.

Španija je preuzela prvo mjesto u grupi D gostujućoj pobjedi nad Grčkom 1:0. Jedini gol na meču dao je Sarabija iz penala u 26. minuti. Crvena furija ima bod više od Švedske, koja je u ranijem terminu senzacionalno poražena od Gruzije 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.