open-navfaktor-logo
search
Zatrpala ga zemlja
Devet godina nakon nesreće: Potvrđena optužnica zbog pogibije radnika u Vogošći
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Muje Zeće, Džeme Kardaša i Seada Kozića zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.
31.01.2022. u 13:56
get url
text

Optuženi se terete da su 30. oktobra 2013. godine i to Mujo Zećo u svojstvu direktora firme Harysko iz Sarajeva, Džemo Kardaš u svojstvu šefa gradilišta navedene firme te Sead Kozić u svojstvu poslovođe na gradilištu firme kojoj je bilo povjereno izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacije sa kolektorom uz lijevu obalu rijeke Vogošće, postupili protivno propisima i općepriznatim tehničkim pravilima čime je prouzrokovana smrt jedne osobe.

Prilikom izvođenja radova na iskopu kanala za postavljanje kanalizacionih cijevi na navedenom lokalitetu obrušila se zemlja uslijed čega je došlo do zatrpavanja radnika S. M. koji je smrtno stradao.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje pet svjedoka, tri vještaka i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.