open-navfaktor-logo
search
Zločin u Beogradu
Detalji ubistva navijača: Bježao preko igrališta punog djece, ubice ga stigle i pucale mu u glavu
Marković je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspio da ga upotrijebi
02.11.2019. u 13:21
get url
text

U pucnjavi koja se dogodila sinoć u Beogradu, ubijen je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača Alkatraz. Marković je ubijen kada je na njega sa šest hitaca pucao nepoznati napadač na benzinskoj pumpi u na Voždovcu, pišu Novosti.

Marković je prije ubistva bio u balonu, gdje je igrao fudbal, a ubice su ga čekale ispred objekta. Pokušao je da pobjegne od napadača, ali su ga stigli i pucali mu u glavu. Nezvanično, Kića je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspio da ga upotrijebi.

Kako javljaju tamošnji mediji, neposredno prije ubistva i prilikom samog usmrćivanja Markovića, ukupno se čulo šest hitaca, od čega su dva posljednja bila u glavu ubijenog. Dvojica napadača tako su ga dokrajčili nakon što im je ranjen pokušao pobjeći. Marković je ubijen na 50 metara od dvorišta Osme beogradske gimnazije, koje je u trenutku stavičnog zločina bilo puno djece. Policija mu je tijelo pronašla kod benzinske pumpe, na pola puta između škole i balona za mali fudbal.

Prema priči ljudi koji žive u komšiluku, nedaleko od mjesta gdje je došlo do ubistva, nalazila se poveća grupa tinejdžera koji su igrali fudbal. Srećom, niko od njih nije povrijeđen, pošto je moglo da se dogodi da neki metak zaluta na teren, piše Blic.

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće vidjeti kako je ubica pobjegao sa mjesta nesreće crnim BMW H5 šabačkih tablica. Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dijete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo navijača Toulousea Bricea Tatona.

Prvo je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, ali mu je kazna smanjena na 15 godina. Na kraju je odležao samo devet godina i na slobodu je izašao tokom 2017. godine. Prije nego što je postao jedan od navijača crno-bijelih, zajedno sa Aleksandrom Vavićem bio je navijač Crvene zvezde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.