open-navfaktor-logo
search
Ubistvo i samoubistvo
Detalji tragedije kod Velike Kladuše: Sumnja se da je ubica pištoljem htio natjerati suprugu da mu se vrati
Teška porodična tragedija dogodila se u subotu u poslijepodnevnim satima u mjestu Johovica, nadomak Velike Kladuše, a u ovom događaju ugašena su dva života, dok je jedna osoba teško ranjena.
13.06.2021. u 17:45
get url
text

Radi se o 39-godišnjem N. K., koji je iz pištolja teško ranio 25-godišnju suprugu K. S., a tom prilikom je ubio i svoju 49-godišnju punicu K. I. Nakon ovog zločina muškarac je izvršio samoubistvo tako što je iz pištolja pucao sebi u glavu.

VEZANI TEKST - Preminuo muškarac koji je ubio punicu i pokušao ubiti suprugu

Prema nezvaničnim informacijama, motiv tragedije je porodična svađa između supružnika, koja je rezultirala time da je muškarca prije izvjesnog vremena napustila supruga.

Njen suprug se s tim nikako nije mogao pomiriti te ju je u više navrata primoravao da mu se vrati.

Kada u tome nije uspio, uputio se u porodičnu kuću supruge u pomenuto velikokladuško selo s namjerom da je natjera da mu se vrati, noseći pištolj koji, kako Nezavisne saznaju, nije bio prijavljen niti registrovan.

Poslije kraće verbalne rasprave i svađe, pucao je najprije u svoju suprugu, a potom i u punicu, nanijevši im povrede opasne po život.

Starija žena je podlegla na licu mjesta, dok je mlađa, teško ranjena, nešto kasnije transportovana u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Dvadesetpetogodišnjakinja se nalazi na Odjelu za intenzivnu njegu i ljekari se bore za njen život.

Prema nezvaničnim informacijama, zločin je policiji prijavila 26-godišnja kćerka ubijene žene.

Muškarcu koji se ranio u glavu također su pokušali pružiti pomoć, ali je tokom transporta do Bihaća preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Istragu o ovom slučaju vodi Tužilaštvo USK i više informacija biće poznato kada ona bude okončana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.