open-navfaktor-logo
search
Stravičan zločin
Detalji tragedije kod Srpca: Djevojku zvjerski ubio nožem, pa se objesio
Scene na mjestu zločina su bile mučne, a o motivima stravičnog događaja se još nagađa
18.12.2019. u 10:00
get url
text

Đurica Tadić (24) ubio je sinoć oko 19.30 sati Milicu Bajić (19) u mjestu Razboj Ljevčanski u općini Srbac, a potom se objesio, potvrđeno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Bajić je, kako je saopćeno, ubijena nožem.

Dvoje mladih su bili u ljubavnoj vezi, a Tadić je djevojku, kako nezvanično saznajemo, više puta ubo nožem po cijelom tijelu, najviše u predjelu trupa, te je preminula usljed obilnog krvarenja.

Scene na mjestu zločina su bile mučne, a o motivima stravičnog događaja se još nagađa.

Postoji nekoliko nezvaničnih verzija o onome šta se dešavalo kritične večeri. Neki poznanici pričaju da su se Tadić i Bajić našli, te kolima zajedno krenuli ka vikendici u šumi u spomenutom mjestu, te da je tek po dolasku uslijedila svađa između njih koja je tragično završila. Nakon ubistva, mladić je navodno pozvao svog brata i objasnio mu šta je uradio, a potom počinio samoubistvo.

Neki njihovi poznanici tvrde da je Tadić, samo nekoliko sati uoči tragičnog događaja, objavio na društvenoj mreži fotografiju iz automobila sa djevojkom. Neki mještani tvrde da je i ranije bio "problematične naravi", te da je radio u jednom kafiću na području općine Srbac.

U Srpcu, kao i u Bosanskoj Gradišci, odakle je ubijena djevojka, svi su u šoku i još u nevjerici komentarišu sinoćnji događaj.

Prijatelji ubijene djevojke, koja je navodno tek počela studirati na Univezitetu u Banjoj Luci, uz potresne poruke opraštaju se od nje na društvenim mrežama.

Iz Okružnog javnog tužilaštva je danas kratko saopćeno da je uviđaj na mjestu događaja obavio dežurni tužilac Miodrag Bukarica, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Bosanska Gradiška, a uviđaju je prisustvovao i ljekar mrtvozornik.

- Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, a naložena je i obdukcija beživotnih tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a –  naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.