- U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička vozila "citroen C5“ i "audi“, i teretno vozilo sa prilkolicom. Tri preminule osobe su se nalazile u vozilu citroen. Preminula je žena M.S (rođena 1934. godine), i dva muškarca S.B.S (1963. godine) i D.T (1960. godine), svi iz Prijedora - potvrdio je danas Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Uviđaj je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa OKP PU Lukavac, a na uviđaju je bio i vještak sobraćajne struke. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulih osoba. Vozači audija i teretnog vozila su alkotestirani i nije utvrđeno prisusutvo alkohola.

I dalje se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće. Oba putnička vozila su došla u kontakt  sa teretnim vozilom nakon čega su sletjeli sa puta.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti i  policijski istražitelji, kao i vještak saobraćajne struke, koji će obaviti i detaljno vještačenje, nakon čega će se znati više o uzrocima nesreće.

- Dok se ne obave sve potrebne istražne radnje nismo u mogućnosti prezentirati više informacija o uzrocima nesreće - navodi Arnautović.