open-navfaktor-logo
search
Poginuo vozač
Detalji sudara u Hrvatskoj: Kamion se zabio u autobus s radnicima iz BiH
Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće
02.06.2019. u 18:27
get url
text
Hrvatska: Sudar autobusa i kamiona

U sudaru kamiona i autobusa koji se dogodio u 12.30 sati na autocesti A3 između Novske i Okučana u Hrvatskoj, poginuo je vozač kamiona, a osam putnika je odvezeno u novogradišku bolnicu, gdje je dvoje zadržano na liječenju, nove su informacije.

Kamion je makedonskih registracija, a autobus bosanskohercegovačkih, radi se o autobusu prijevoznika "Božić Koning" iz Bijeljine, javlja Index.hr.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12.30 sati na dijelu autoceste gdje je saobraćaj tekao usporeno zbog još jedne saobraćajne nesreće koja se dogodila nešto ranije. Prema trenutno dostupnim podacima, nesreća se dogodila zbog udara kamiona u zadnji kraj autobusa koji je kočio zbog druge nesreće. Vozač kamiona, makedonski državljanin, poginuo je na mjestu nesreće.

- U našu bolnicu dovezeno je osam putnika iz autobusa. Jedna osoba ima teške tjelesne povrede, a jedna je zadržana na promatranju. Ostali putnici su otpušteni - rekao je za Hinu direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće. U autobusu su prema Njemačkoj putovali radnici iz BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.