VEZANI TEKST - Drama u centru Sarajeva, policija opkolila vozilo i uhapsila četiri muškarca

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u 20.50 sati, na raskrsnici ulica Fra Anđela Zvizdovića i Augusta Brauna, općina Centar Sarajevo, pripadnici PU Centar uhapsili su N. V ., rođen 2005. godine u Sarajevu, B. P., rođen 2005. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni i još tri maloljetne osobe, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo (član 289. stav 1. KZFBiH).

Faktoru je nezvanično potvrđeno da su uhapšeni jedva punoljetni Nurdžihan Velagić i Benjamin Poturak, te dvojica maloljetnika i jedna maloljetnica.

- Osumnjičeni su da su oko 20 sati u ulici Goruša, općina Centar Sarajevo, izvršili krivično djelo razbojništva na štetu O. L. D. S., nanijevši joj lakše tjelesne povrede konstatovane na KUM-u UKC-a u Sarajevu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navedeno je u informaciji iz MUP-a KS.