open-navfaktor-logo
search
Pišu hrvatski mediji
Detalji predaje glavnog osumnjičenog za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju
Brutalno premlaćeni rukometaš iz Đakova sahranjen je jučer, a sinoć u jedan sat i 20 minuta prvooptuženi za njegovo ubistvo Angelo Georgievski predao se policiji na aerodromu u Skoplju.
13.04.2022. u 22:13
get url
text

- Predao se jer je već policija uspjela doći i približiti mu se po svim osnovama tako da je to bila njegova mogućnost - kazali su iz tužilaštva u Skoplju.

U istražnom zatvoru je, i sada je sve troje osumnjičenih privedeno. Među njima i 19-godišnja Klementina Letkovska, za koju je jučer makedonski ministar unutrašnjih poslova dao naznačiti da je Denisa poznavala otprije, piše RTL.

O privođenju slovenskog državljanina Angela Gorgijevskog rano jutros je hrvatsku ambasadoricu u Sjevernoj Makedoniji obavijestio njihov ministar unutrašnjih poslova. 

VEZANI TEKST - Predao se osumnjičeni za ubistvo Denisa Tota

- Ovo je za sve nas, za hrvatsku zajednicu, za našu ambasadu, za našu državu poruka da institucije Sjeverne Makedonije rade svoj posaoo i da su svo troje uhapšeni, te da očekujemo adekvatnu kaznu zatvora - izjavila je ambasadorica Nives Tiganj.

Angelo Georgievski rođen je u Sloveniji. Otprije je poznat tamošnjoj policiji i novinarima. U Mariboru je prije šest godina u centru grada izazvao saobraćajnu nesreću, a osuđen i zbog dilanja droge.

Potvrđeno je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad. A cijeli slučaj je od početka pun nejasnoća. Iz bolnice su prvo tvrdili da je umro od srčanog udara, što je potvrdila i policija. Nakon toga obrat. Utvrđene su povrede glave i tada se javljaju sumnje u zataškavanje slučaja. Proširila je vijest o povezanosti vlasnika kluba i direktora bolnice. 

- Prisustvovao sam mnogim obdukcijama i mislim reći jednu dijagnozu pa drugu pa treću, nema toga puno. To se dogodilo nama jednom-dva puta u 20-30 godina u karijeri koliko smo se time bavili - rekao je Branko Lazarević, bivši voditelj ekipe za očevide PU zagrebačke.

Da je to bila samo loša doktorska procjena, a ne zataškavanje i dalje uvjerava glavni makedonski tužilac.

- Nisu vidjeli da je preminuli imao povrede glave od nasilja i tada su vjerovatno u žurbi dali tu izjavu. I kasnije kada smo krenuli s istragom vidjelo se da ima tu nekih protupravnih radnji - rekao je Bubevski.

Sve osumnjičene čeka 30-dnevni pritvor i psihološko vještačenje te podizanje optužnice, a svi svjedoci bi trebali biti ispitani do nedjelje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.