Prema tvrdnjama komšija i rođaka, oni ništa nisu čuli, jer je Milanović upalio auto i traktor, pa onda iz puške pucao u ženu. Milanovići imaju dvojicu sinova, koji žive u kući pored one gdje se dogodila pucnjava i također ništa nisu znali dok im policija nije pokucala na vrata.

Kratko su nam ispričali da su trebali ići da žive u Austriju, te da su i ranije imali problema s ocem.

- Ništa od njega nismo tražili, samo da bude normalan - prokomentarisali su.

Komšije i rođaci Zdravka Milanovića nisu imali lijepe riječi za njega. Tvrde da je sa svima bio u zavadi, prijetio im i vrijeđao.

- Govorio je da će sve pobiti, da nam se sjeme zatre. Tri godine ne pričamo s njim. Žena nije bila takva, ali vjerovatno od njega nije smjela ili htjela da nastavi održavati kontakt. Ni sa kim nije bio u dobrim odnosima - ispričali su rođaci Milanovića.

On je lovac, te je tako imao i pušku iz koje je, kako se sumnjiči, pucao u suprugu. Nije zaposlen dok je žena radila kao krojačica. Zajedno su se bavili poljoprivredom i imali su plastenike. Na mjestu događaja je obavljen uviđaj.

Iz UKC-a RS-a je ranije potvrđeno da je Nevenka Milanović zadobila povrede grudnog koša, ali je njeno stanje za sada stabilno.