open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Detalji optužnice za brutalno ubistvo Milovanovića
Gorana Bilčara optužnica tereti da je u noći 18. oktobra ove godine u centru Banje Luke ubodom šrafcigerom u glavu ubio Bojana Milovanovića
16.11.2018. u 10:51
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice, te protiv Marka Mihajilovića (27) iz Banja Luke, kao i Đorđa Borovčanina (25) i Đorđa Đenadije (21) iz Bosanske Dubice, zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči.

Bilčara optužnica tereti da je u noći 18. oktobra ove godine u centru Banje Luke ubodom šrafcigerom u glavu ubio Milovanovića.

U optužnici je istaknuto da je 18. oktobra u period od 2.40 sati do 3.20 sati u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u jednoj pekari došlo do svađe između Bilčara, Mihajilović i N.V. sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, B.B. i M.S. sa druge strane.

Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare i sjeli su u automobil “fiat”, kojim je upravljao Đorđe Đenadija, te se uputili dalje niz ulicu, ali je nakon nekoliko stotina metara, on okrenuo vozilo i svi su se vratili prema pekari. Tamo su vidjeli Bilčarovu ekipu kako izlaze iz pekare i sjedaju u BMW. Nakon toga Đenadija ponovo okreće svoj automobil, obilazi BMW, a onda “suparnička” grupa kreće za njima.

Zatim je Đenadija zaustavio vozilo na parking mjestu u Ulici Nikole Pašića, a pored njega svojim automobilom staje i Bilčar, i dolazi do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba dvije grupe.

U optužnici se dodaje da je Bilčar tokom sukoba uzeo dizalicu iz gepeka svog auta, i bacio ju prema Milovanoviću.

- Zatim je šarafcigerom dva puta ubo Milovanovića i to u predjelu lijeve bočne strane vrata i u glavu, u predjelu lijeve sljepoočne regije. Milovanović je zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, a od povreda je neposredno nakon toga preminuo - istaknuto je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.