open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Detalji okrašaja u Novom Gradu: Sirijac posječen mačetom, zadržan u KCUS-u na liječenju
Sarajevska policija objavila je detalje okršaja koji se jučer popodne dogodio u ulici Safeta Hadžća u općini Novi Grad, prilikom kojeg je povrijeđen strani državljanin, odnosno migrant.
25.05.2020. u 10:50
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a KS, slučaj je nadležnoj policijskoj upravi prijavljen oko 15 sati.

- U prijavi je navedeno da je došlo do povređivanja državljanina Sirije M. I. kojeg je druga osoba, najvjerovatnije migrant, napala mačetom. Odmah su na mjesto događaja upućeni policijski službenici PS Novi Grad, koji u ulici Safeta Hadžića nisu pronašli povrijeđenog, kao ni bilo kakve tragove. Obilaskom ulice Milana Preloga zatekli su jedno nepoznatog muškarca sa vidnim povredama desne noge, te je na lice mjesta izašla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Hitna pomoć je zbrinula povrijeđenog, te ga prevezla na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, a potom je prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Dežurni ljekar na ovoj klinici konstatovao je teške tjelesne povrede, te je povrijeđeni zadržan na liječenju.

- O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pripadnici Četvrte policijske uprave nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja - dodaje se u saopćenju iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.