open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Detalji nesreće u kojoj je poginuo Kobe Bryant, objavljeno još nekoliko imena poginulih
Objavljeni su detalji helikopterske nesreće u Kaliforniji u kojoj je poginulo devet putnika, među kojima legenda NBA lige Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kćerka Gianna.
27.01.2020. u 08:23
get url
text

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu iznad brdovitog terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa. NBC News je objavio da su još poginuli saigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćerke te roditelj saigračice John Altobelli i pilot. John Altobelli je trener bejzbol kluba Orange Coast. Među poginulima je, kako piše TMZ, i Christina Mauser, koja je je bila košarkaška trenerica. Za sada nije objavljen identitet ostalih poginulih.

Uzrok pada helikoptera još se zvanično utvrđuje, a kao mogući razlog se navodi loše vrijeme. Meteorolozi su potvrdili da je u trenutku nesreće bila jako loša vidljivost. Bilo je dosta magle.

Kako piše TMZ, helikopter je više puta kružio i mijenjao visinu. Tako je nekoliko minuta kružio na području zoološkog vrta u Los Angelesu. Tada je letio prilično nisko, vjerovatno čekajući da se magla raziđe. Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao aerodrom Burbank. Tada je kružio, a zatim je nastavio put. U 9:40 sati našli su se usred još veće magle. U tom je trenutku helikopter okrenuo na jug, što je bilo kobno jer je letio prema planinskom području. Pilot se naglo popeo s visine od 350 metara na visinu od 600 metara. Nekoliko trenutaka kasnije, kako se čini, udarili su u planinu.

FBI istražuje nesreću, javio je CNN. Šerif losanđeleškog okruga Alex Villanueva rekao je da bi istraga mogla trajati sedmicama. Nesreća se dogodila blizu stambenog naselja.

-Istraga je logistička noćna mora jer mjesto nesreće nema dobar pristup - rekao je šerif.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.