open-navfaktor-logo
search
Lova do krova
Detalji Messijevog ugovora s Barcom: Godišnja plaća 100 miliona eura, bonusi 78 miliona
Aktuelni ugovor Messija s Barcelonom, potpisan 2017. godine, težak je 178 miliona eura, objavila je španska dnevna novina La Vanguardia.
12.01.2021. u 11:45
get url
text

Godišnja plaća Argentinca iznosi 100 miliona eura bruto, a u ugovor su uvrštena i dva bonusa "teška" 78 miliona eura.

Prvi od tih bonusa, vrijedan 39 miliona eura, Messi je dobio za nastavak saradnje s klubom. Navodno je Barcelona kasnila u isplati, što je izazivalo revolt kod Argentinca, a novac na njegovom računu bio je u julu prošle godine.

Drugi bonus iste vrijednosti planiran je kao nagrada za kontinuitet i isplata je predviđena za kraj tekuće sezone. No, Messi će na ovaj novac, prema sporazumu o odgodi plaćanja zbog krize uzrokovane koronavirusomn, sačekati barem četiri godine.

Podsjećamo da je Argentinac prije starta sezone koja je u toku želio napustiti klub. Ugovor s "Blaugranom", gdje je proveo kompletnu igračku karijeru, veže ga do kraja sezone 2020/21. i već je slobodan da pregovara s drugim timovima. Njegov status u Barceloni ovisi od predsjedničkih izbora u klubu, zakazanih za kraj januara. Najviše potpisa, preko 10.000, predao je bivši predsjednik Katalonaca Joan Laporta. On se tako nameće kao prvi favorit da sjedne na upražnjenu i užarenu fotelju koju je pod ogromnim pritiskom napustio Josep Marija Bartomeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.