open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Detalji jučerašnje potjere na Lapišnici: Uhapšena tri Adnana, iz auta bacili 5,5 kila droge
Adnan A. (1996), Adnan P. (1997) i Adnan H. (2001) uhapšeni su jučer nakon potjere koja se odviojala od Han Dervente u općini Pale, do Lapišnice u sarajevskoj općini Stari Grad. 
07.02.2022. u 12:49
get url
text

Njih su, dok su se vozili u "opel insigniji" za čijim volanom je bio Adnan A., u Han Derventi najprije pokušali zaustaviti pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, ali su se oni oglušili na naredbe policije i krenuli bježati ka Sarajevu.

Tokom potjere na putu za Sarajevo, oni su iz vozila izbacili crnu vreću u kojoj se nalazilo pet paketa sa marihuanom, ukupne težine 5,446 kilograma, koju su pronašli policajci iz Istočnog Sarajeva.

Po dolasku na područje Federacije BiH, vozilo su u mjestu Lapišnica zaustavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, te pohapsili osumnjičene.

VEZANI TEKST - Tri osobe uhapšene na ulazu u Sarajevo: Nisu se htjeli zaustaviti, iz auta izbacili vreću s drogom

Na osnovu naredbe Okružnog suda iz Istočnog Sarajeva, pretresen je automobil u kojem su se nalazili, te su pronađena i oduzeta dva pištolja marke "CZ" i "Browning" i 15 metaka. Također su pretreseni i stanovi osumnjičenih na području Sarajeva, a od njih su oduzeti mobilni telefoni.  

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, trojac je uhapšen i oko 18 sati predat u dalju nadležnost pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva. 

- Nakon kriminalističke obrade oni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštna proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i
promet oružja ili eksplozivnih materija biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo - kazali su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.