open-navfaktor-logo
search
"Sijevnuo" nož
Detalji incidenta u tramvaju: Tuklo se više migranata, povrijeđeni ih pokušao razdvojiti
Policija je obavila uviđaj, te traga za vinovnicima okršaja, koji su se razbježali nakon sukoba
24.12.2019. u 18:24
get url
text

Sarajevska policija traga za nekoliko migranata nepoznatog identiteta i zemlje porijekla, koji su večeras učestvovali u incidentu u tramvaju prilikom kojeg je hladnim oružjem povrijeđen muškarac, također migrant.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su kazali da je policija na mjestu događaja utvrdila da je u tuči u tramvaju učestvovalo pet ili šest osoba, a da je povrijeđen migrant koji ih je pokušao razdvojiti.

- On je zadobio povredu nanesenu oštrim predmetom u nogu. Vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezen je na KUM KCUS-a na ukazivanje ljekarske pomoći. Zasad ne znamo o kojem stepenu povreda se radi - kazali su nam u sarajevskoj policiji.

{$galerijaFotografija}

Nezvanično, povrede koje je zadobio migrant ne bi trebale biti težeg karaktera. 

- Policijski službenici obavili su uviđaj na mjestu događaja, te rade na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja, kao i pronalasku osoba koje su učestvovale u sukobu - kazao je za Faktor dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

Tramvajski saobraćaj je kratko bio u prekidu, a nakon što je tramvaj u kojem se desio incident pomjeren na okretaljku u Nedžarićima, ponovo se odvija nesmetano.

Tramvaj, migrant, tuča 24.12.2019
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.