Kako su naveli u saopćenju, pripadnici Sudske policije postupali su po naredbi Općinskog suda u Mostaru, kojom je naloženo hapšenje osuđenog A. M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana. Nakon operativnih provjera, priveli su A. M. u službene prostorije Centra sudske policije u HNK, koje se nalaze u Kantonalnom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta.

VEZANI TEKST - Drama u Mostaru: Optuženik pobjegao Sudskoj policiji i skočio u Neretvu, policajac tokom potjere pao s litice

- Navedeno lice je s ciljem bjekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici sudske policije u namjeri da ga zaustave, krenuli u potragu za njim. Službenici sudske policije su A. M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve, te je A. M. vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočio u rijeku - saopćili su iz Sudske policije.

Podsjetimo, očevici su kazali da je uspio isplivati iz rijeke i nastavio bijeg.

Dalje navode da se prilikom potrage sudski policajac L. J., u namjeri da dođe do osumnjičenog, poskliznuo s litice prema obali rijeke Neretve, te je tom prilikom zadobio povrede.

On je odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stepena povreda i pružanja ljekarske pomoći, gdje se trenutno i nalazi.

- Službenici Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih polova Hercegovačko-neretvanskog kantona i dalje tragaju za A. M. Sudska policija će pokrenuti postupak detaljnih provjera u vezi s navedenim događajem o čemu će biti obaviješteni nadležni organi i javnost - naveli su u saopćenju.