open-navfaktor-logo
search
Organizovani kriminal
Detalji akcije "Golub": Poznato ko je uhapšen i šta je sve zaplijenjeno
U akciji "Golub" koju su danas realizovali pripadnici MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH, uhapšeni su Žarko Joknić, Blaženko Rašević, Vlatko Blažević i Srećko Mandić, nezvanično saznaje Faktor.
17.03.2022. u 14:25
get url
text

Iz MUP-a RS-a danas je saopćeno da su njihovipripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u prethodnom periodu provodili istragu protiv organizovane kriminalne grupe koja je od 2019. godine pa do danas počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droga i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

- Tokom istrage prikupljen je veći broj dokaza te se danas pristupilo realizaciji operativne akcije "Golub" kojom prilikom su uhapšene četiri osobe – saopćeno je.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je Vlatko Blažević u martu prošle godine uhapšen u akciji "Vagon" kada je u kombiju kojim je upravljao policija pronašla 12 kilograma skanka. Zajedno s njim tada je uhapšen i Tihomir Gudelj iz Trebinja.

- Međutim, pušten je iz pritvora nakon deset dana i za to djelo još nije pokrenut postupak od tužilaštva i suda – istakao je naš izvor.

Prilikom pretresa objekata i prostorija koje koriste na području Pala, Foče i Travnika, pronađena je i oduzeta određena količina novaca, te drugi predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku.

{$galerijaFotografija}

Također, u februaru u okviru ove istrage, pronađeno je i oduzeto oko pet kilograma marihuane na području Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Aktivnosti su realizirane u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona.

Akcija Golub, 17.03.2022.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.