Petak, 23.02.2024.
FOTO: MUP RS

Detalji akcije "Golub": Poznato ko je uhapšen i šta je sve zaplijenjeno

U akciji "Golub" koju su danas realizovali pripadnici MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH, uhapšeni su Žarko Joknić, Blaženko Rašević, Vlatko Blažević i Srećko Mandić, nezvanično saznaje Faktor.

Iz MUP-a RS-a danas je saopćeno da su njihovipripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u prethodnom periodu provodili istragu protiv organizovane kriminalne grupe koja je od 2019. godine pa do danas počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droga i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

- Tokom istrage prikupljen je veći broj dokaza te se danas pristupilo realizaciji operativne akcije "Golub" kojom prilikom su uhapšene četiri osobe – saopćeno je.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je Vlatko Blažević u martu prošle godine uhapšen u akciji "Vagon" kada je u kombiju kojim je upravljao policija pronašla 12 kilograma skanka. Zajedno s njim tada je uhapšen i Tihomir Gudelj iz Trebinja.

- Međutim, pušten je iz pritvora nakon deset dana i za to djelo još nije pokrenut postupak od tužilaštva i suda – istakao je naš izvor.

Prilikom pretresa objekata i prostorija koje koriste na području Pala, Foče i Travnika, pronađena je i oduzeta određena količina novaca, te drugi predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku.

Također, u februaru u okviru ove istrage, pronađeno je i oduzeto oko pet kilograma marihuane na području Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Aktivnosti su realizirane u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh