Grmoja bi, po onome što je rekao za bild.ba, portal koji zastupa stavove Hrvatske demokratske zajednice BiH i njenog čelnika Dragana Čovića, da uređuje i određuje ko će gostovati na HRT-u.

- Nažalost, porazno je da mu je u emisiji poput ove i to na javnom servisu omogućeno da se opet naruga Hrvatima u BiH prije nego ih još jednom prevari i ponizi - kazao je Grmoja.

Ponovio je svoj stav da je Komšić najveći problem za BiH.

- Komšić je jedan od najvećih krivaca jer BiH nije onakva kakvom bi je on navodno volio vidjeti. I što je najbolje on je toga apsolutno svjestan, ali nije ga briga - izjavio je Grmoja, a imao je i zamjerki kako je Komšić bio obučen?!

VEZANI TEKST - Komšić u "Nedjeljom u 2": Je li vama u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove?

Podsjetimo, Komšić je u emisiji, između ostalog, kazao:

- Je li vama u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove? Smatrate li da je možda to loše, nepristojno, diplomatski, nediplomatski... Stalno preko naše ograde, tarabe, plota, virite i govorite što će biti. Nije uredu. Vi ste to isto osjetili kada je Viktor Orban komentirao more.

Mi mislimo da trebamo uređivati svoje odnose. Niko nije toliko lud, budalast, da misli da BiH može opstati bez ijednog naroda. Niko ne želi eliminirati jedan cijeli narod. Pustite nas da mi rješavamo stvari. Hrvati nisu ugroženi kao narod, imaju pozicije koje im Ustavom pripadaju.