open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Desetkovani Zrinjski protiv rasterećenog Leotara
Prvi meč 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras će odigrati Zrinjski i Leotar.
21.05.2022. u 07:46
get url
text

Iako su utakmice zadnja dva kola trebale biti odigrane u istom terminu, na zahtjev Mostaraca (Trebinjci pristali) došlo je do promjene datuma utakmice.

Večerašnji meč nema rezultatski značaj ni ja jednu ekipu. Zrinjski je već osigurao titulu, a i Leotar opstanak u Premijer ligi BiH.

- Ovo nam je posljednja domaća utakmica i želimo se od navijača oprostiti pobjedom. Želimo odigrati dobru utakmicu. Očekujem korektnog protivnika, da se dođe ovdje nadigravati. Ne očekujem nekakav bunker, mada protivnici igraju koliko im Zrinjski dozvoli. Ali trebala bi to biti dobra utakmica - rekao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

Strateg Plamića ima velikih problema jer je njegov tim detekovan, odnosno veliki broj igrača je van stroja, a nastup nekoliko njih je upitan.

Jakirović neće moći računati na Hadžića, Boju, Juranovića, Gulišiju, Magdića, Marića, a pod upitnikom su Šipovac i Tičinović.

Trebinjci u Mostar stižu rasterećeni s obzirom na to da su pobjedu protiv Rudara u prošlom kolu osigurali optanak.

Duel 32. kola igra se večeras od 19 sati, glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a iz FSBiH nisu najavili TV prijenos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.