open-navfaktor-logo
search
Naplatili bogatstvo
Deset trenerskih otkaza koji su najviše koštali klubove
Ronaldu Koemanu je nakon gostujućeg poraza Barcelone od Rayo Vallecana uručen otkaz, koji neće mnogo zabrinuti nizozemskog stručnaka.
28.10.2021. u 20:05
get url
text

Sada već bivši trener katalonskog kluba za otkaz će naplatiti deset miliona funti, što je deseta najveća isplata jednom treneru u historiji nakon otkaza.

Poznati portal Copa90 sačinio je listu trenera koji su najskuplje naplatili svoje otkaze, a zanimljivo da su peterica na toj listi bivši treneri Chelseaja.

Za otkaz Antoniju Conteu lodonski Plavci su italijanskom treneru morali isplatiti 26,2 miliona funti, na drugom i trećem mjestu je Jose Mourinho.

Za prijevremeni prekid radnog odnosa sa Manchester Unitedom 2018. godine naplatio je 19,6 miliona funti, dok je 2007. godine od Chelseaja naplatio 18 miliona funti.

Nakon što mu je PSG 2016. godine uručio otkaz Laurent Blanc je postao bogatiji za 17 miliona minuti, dok je Luis Felipe Scolari 2009. od Chelseaja inkasirao 13,6 miliona funti.

Britanski tabloid The Sun piše da će aktuelni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer u lučaju otkaza inkasirati 7,5 miliona funti. 

U nastavku pogledajte listu koju je sačinio Copa90:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.