open-navfaktor-logo
search
Zatvaranje kolektivnih centara
Deset porodica u Bijeloj kod Konjica preuzelo ključeve novih stanova
U okviru projekta CEB II - "Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja" u općini Konjic završena je izgradnja višestambenog objekta s deset stambenih jedinica.
21.12.2021. u 12:56
get url
text

Projektom su obuhvaćene porodice koje su korisnici kolektivnih ili alternativnih smještaja iz kategorije raseljenih ili socijalno osjetljivih porodica.

Korisnicima su ključeve stanova uručili federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ukupna vrijednost podprojekta u općini Konjic iznosila je 800.000KM (od čega je 618.000 KM osigurano iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe i 182.000 KM iz budžeta općine Konjic).

- Pored Konjica, do sada je na području Federacije BiH u okviru Projekta CEB II - "Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja", rekonstruirano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova.

Tekođer je u toku izvođenje radova na izgradnji 373 stambene jedinice za trinaest podprojekata koji se realiziraju na području gradova Mostar i Goražde, općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Lukavac, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača. Time se trajno zatvaraju kolektivni i alternativni smještaji u većini gradova i općina Federacije BiH - kazao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.