open-navfaktor-logo
search
Ženstveno i jednostavno
Deset modnih pravila zbog kojih ćete izgledati kao da ste došle iz Pariza
Modni izražaj Parižanki inspiracija je mnogim ljubiteljicama mode. U nastavku pročitajte zbog kojih je stilskih trikova njihovo odijevanje toliko prepoznatljivo.
13.06.2020. u 16:38
get url
text

1. PRUGE

Želite li nositi pariski šik, pruge su obvezne. Po mogućnosti, breton pruge, kakve je nosila Coco Chanel. U plavo-bijeli uzorak zaljubila se tokom posjeta francuskoj rivijeri. Inspirirana tamošnjim mornarima, predstavila ih je 1917. u kolekciji koju bismo modernim modnim rječnikom nazvali "cruise" kolekcijom.

Breton pruge prvi su nosili francuski mornari u Bretanji, i to od 27. marta 1858. U originalnom dizajnu imala je 21 prugu, za svaku Napoleonovu pobjedu. Savršeno će izgledati ako ih kombinirate uz ljetne široke hlače.

2. MANJE JE VIŠE

Jednostavnost i elegancija osnova su pariskog stila. Nose se klasični komadi, a jedno je od osnovnih pravila odijevanja ne pretjerivati s nakitom i modnim dodacima.

3. NISKE POTPETICE

Rijetko kada ćete vidjeti Parižanku kako juri za svakodnevnim obvezama u štiklama. Znači, birajte što ravnije cipele. Srećom, ove sezone nose se udobne mokasine i oksfordice. Jednako dobro će izgledati na traperice i bijelu košulju ili pripijenu crnu haljinu.

4. SUNČANE NAOČALE

Bez obzira na to šta imate na sebi, velike su sunčane naočale "tačka na i" svakog stajlinga.

5. MUŠKI KROJEVI

Ponovno se vraćamo na legandarnu Coco koja nikada nije bježala od strogih linija.

Neke kombinacije kao što su odijela na golu kožu mogu izgledati jako ženstveno. Ovdje se poigrajte detaljima, stavite crveni ruž ili veći komad nakita.

6. BIJELA KOŠULJA

Jedan od komada u koji jednostavno morate investirati jest bijela košulja. Kombinirajte je uz skinny traperice, jednostavan blejzer i baletanke.

7. BALONER

Najbolje ga je nosila prelijepa Catherine Deneuve. Sjetili smo se scene iz Cherbourških kišobrana, gdje ga je nosila preko strukirane haljine i na jednostavne cipele s niskom potpeticom. Za ženstveni detalj tu je mašna u kosi.

8. NEUTRALNE NIJANSE

Parižanke mogu izgledati jako upečatljivo i bez jarkih boja. Odaberite neutralne tonove kao što su bež, svjetlosiva uz, naravno, crnu, bijelu i tamnoplavu.

9. LEŽERNI KROJEVI

Odjeća mora biti udobna i praktična. Pripazite samo da cijela kombinacija ne izgleda previše vrećasto.

10. MALA CRNA HALJINA

Teško je govoriti o pariskom šiku bez male crne haljine. Jednostavno uvijek prolazi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.