open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Deset hiljada KM školi "Silvije Strahimir Kranjčević" za sanaciju mokrih čvorova
Iako osnovno obrazovanje još uvijek nije u njenoj nadležnosti, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva iz budžeta za tu veoma važnu društvenu oblast, a posebno za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uvjeta rada i opremanje školskih objekata na području ove lokalne zajednice.
21.08.2020. u 11:53
get url
text

Jedan u nizu takvih primjera je i donacija Osnovnoj školi "Silvije Strahimir Kranjčević" u iznosu od 10.000 maraka za sanaciju mokrih čvorova. Ugovor o realizaciji navedenih finansijskih sredstava koji je u ime Općine Centar ranije potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, direktorici škole Dženiti Kurtović uručile su pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i šefica odsjeka za društvene djelatnosti Elma Sultanić.

Fazlić je istakla da je ova donacija nastavak kontinuirane pomoći Osnovnoj školi "Silvije Strahimir Kranjčević", a da je Općina Centar odlučna i dalje davati pomoć i podršku obrazovanju.

Direktorica Kurtović je, u ime učenika i nastavnog osoblja škole, uputila riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Ajnadžiću za sveukupnu podršku ovoj obrazovnoj ustanovi te izrazila nadu da se odlična saradnja sa ovom lokalnom zajednicom nastavi i ubuduće, saopćila je Općina Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.