navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Top lista

Deseci miliona dolara: Ove zvijezde najviše su zaradile na Instagramu u 2019.

Prema podacima britanskog Daily Maila, najtraženiji u ovome je Cristiano Ronaldo, koji je od ovakvog oblika reklamiranja "prikupio" nevjerovatnih 47,8 miliona dolara

Objavljeno: 06.01.2020. u 09:47
get url
text

Stari način oglašavanja preko reklama ili reklamnih spotova, koje kompanije same rade, polako odlazi u historiju. Zamjenjuje ga digitalni oblik na društvenim mrežama.

U tome su se već uveliko ispraksirale neke slavne zvijezde koje na ovaj način "vrte" milione.

Britanski "Daily Mail" objavio je listu poznatih osoba koje su u protekloj godini najviše zaradile na najpopularnijoj društvenoj mreži Instagram.

Prema njihovim podacima najtraženiji u ovome je Cristiano Ronaldo, koji je od ovakvog oblika reklamiranja "prikupio" nevjerovatnih 47,8 miliona dolara.

Od ukupno 49 sponzoriranih objava u protekloj godini, od kojih su većinom za velike kompanije poput sportske kuće Nike, Ronaldo je u džep stavio pozamašan iznos novca.

Odmah nakon njega, na listi se nalazi još jedan fudbaler i to njegov najveći rival, Argentinac Lionel Messi. Barcelonin igrač u protekloj godini zaradio je od oglašavanja na Instagramu 23,3 miliona dolara.

Ima ugovor sa sportskim brendom Adidas, američkim proizvođačem čipsa Lays, te brendom nakita Jacob & Co.

Za godinu, putem društvenih mreža, Messi je objavio 36 reklamnih poruka.

Treće mjesto ove liste zauzela je jedna žena. Mlada manekenka i članica reality porodice Kendall Jenner u 2019. je, putem oglašavanja na Instagramu, zaradila 15,7 miliona dolara.

Dvadesetčetverogodišnja manekenka ima nekoliko partnerskih ugovora od kojih se ističe onaj sa brendom cipela Stuart Weitzman, a isto tako ambasadorica je i kozmetičke kompanije Estée Lauder.

Slavnu trojku u stopu prati bivši fudbaler David Beckham sa zarađenih 10,7 miliona dolara, pjevačica Selena Gomez sa osam miliona dolara, koje je zaradila od Instagram oglašavanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve achieved so much wearing Mercurial boots. Now, I am excited to see you all follow your dreams in my new #Mercurial Dream Speed. Available today at Nike.com/football

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

went to @tiffanyandco for the holidays and put together my favorites for my holiday wish list. see more in my stories! #veryverytiffany #tiffanypartner

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on