open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Derbiju Zrinjskog i Sarajeva nedostajali samo golovi, Baljić debitovao pobjedom
Okršaju viceprvaka i prvaka naše zemlje okončan je 0:0, iako je dobrih prilika bilo na obje strane
05.10.2019. u 17:25
get url
text
HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 0:0
HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 0:0

Duel Zrinjskog i Sarajeva u potpunosti je opravdao epitet derbija, makar kada je riječ o tempu, igri i viđenim prilikama. Nažalost u okršaju viceprvaka i prvaka naše zemlje nismo vidjeli golove iako je dobrih prilika bilo na obje strane.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Sarajevo je imalo u 28. minuti, kada je Mersudin Ahmetović pogodio stativu gola domaće ekipe.

Imali su Plemići dobru priliku u finišu prvog dijela, ali je Kovačevićž dobro reagovao.

Poslije pet minuta igre u drugom dijelu Zrinjski je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a sreća je ovoga puta bila na strani Bordo tima, da bi pet minuta kasnije Kovačević ispod prečke izvadio loptu poslije šuta Čurjurića.

U 65. minuti utakmice Sarajevo je ostalo s deset igrača na terenu nakon što je glavni sudija Miloš Gigović direktan crveni karton pokazao Anelu Hebiboviću koji je protestvovao poslije dosuđenog prekršaja u korist Mostaraca.

Petnaest minuta prije kraja meča veliku priliku za domaće, poslije lijepe akcije, imao je Ivan Lendrić ali stopostotnu šansu Splićanin nije uspio pretvoditi u gol, baš kao ni Ibanez nekoliko minuta poslije.

Zrinjski je stvarao pritisak do samog kraja utakmice, ali ga nije uspio materijalizovati, za šta zasluge idu i Vladanu Kovačeviću, pa su se oba tima morala zadovoljiti sa po jednim bodom.

{$galerijaFotografija}

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić uspješno je debitovao na klupi Tuzla Cityja. Tuzlaci su s 3:0 savladali Zvijezdu 09, a zanimljivo da je fenjeraš na tabeli Premijer lige BiH uspio sačuvati mrežu u prvih 45 minuta susreta.

Baljićevi izabranici slavili su zahvaljujući golovima Ramića, Burića i autogolu Stanišića.

Najefikasniju utakmicu 12. kola PLBiH danas su odigrali Radnik i Sloboda, a meč na Gradskom stadionu u Bijeljini pripao je domaćem sastavu s 3:2.

Gosti su poveli u devetoj minuti golom Edisa Smajića, da bi tim iz Semberije preokrenuo pogocima Mahira Karića i Nedima Mekića. Tri minute prije kraja susrta Pršeš je s bijele tačke pogodio za poravnanje.

Dobru partiju danas veznjak domaćeg tima Nedim Mekić krunisao je asistencijom za drugi gol Mahira Karića kojim je Radnik stigao do sedme ovosezonske pobjede.

Do važne pobjede stigli su fudbaler Čelika, koji su zahvaljujući golovima Aidina Mahmutovića u 82. i 90. minuti susreta savladali Široki Brijeg na Bilinom polju s 2:0.

Premijer liga, 12. kolo:
Radnik - Sloboda 3:2
Čelik - Široki Brijeg 2:0
Tuzla City - Zvijezda 09 3:0
Zrinjski - Sarajevo 0:0

HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 0:0
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.