open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 17. kolo
Derbi Željezničara i Borca kao šlag na tortu
Četiri meča 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu bit će odigrana danas.
06.11.2022. u 08:16
get url
text

Nakon što je odgođen mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog, a Sloboda jučer u Banovićima savladala Sarajevo sa 2:0, nova uzbuđenja očekuju nas danas.

Od 13 sati na rasporedu su dva meča - Leotar će ugostiti Tuzla City, a Igman ekipu Posušja.

Domaćinu su u Trebinju bodovi potrebni u borbi za opstanak, dok će Tuzlaci pobjedom pokušati ostati u utrci za plasman u Evropu. U drugom meču ovog termina oba tima tražit će bodove u borbi za opstanak.

Od 17 sati na Pecari će snage odmjeriti Široki Brijeg i Sloga. Domaćini će se pokušati približiti vodećem Zrinjskom, dok je Sloga u domem domu premijerligaške tabele.

Kao šlag na tortu, doći će derbi 17. kola u kojem će Željezničar ugostiti ekipu Borca. Duel starih rivala bit će praktično bitka za Evropu. Očekuje se da će tribine stadiona Grbavica biti ispunjene do posljednjeg mjesta, što je, samo po sebi, najava spektakla.

- Željezničar je u posljednja dva kola ostvario dvije pobjede tako da su u dobroj formi. Tribine će sigurno biti ispunjene do posljednjeg mjesta tako da očekujemo uzavrelu atmosferu. To je i dodatna draž za obje ekipe da daju svoj maksimum i da gledamo jednu dobru utakmicu. Očekujem agresivan Željezničar od samo početku, ali isto tako i mi želimo da odgovorimo na tu agresiju. Nadam se da ćemo uspjeti - poručio je Vinko Marinović, trener Borca.

Edis Mulalić, trener Želje, bio je umjeren u najavi derbija.

- Opet kažem igra tim, igra pamet i potrebno je da neki plan koji radimo cijelu sedmicu sprovedemo u djelo. Hoćemo li biti u stanju, ne znam. Zbog toga govorim da neću davati glupa obećanja. Trebamo se skoncentrisati, biti na maksimumu, pa šta Bog da - kazao je Mulalić.

Tri utakmice će biti u direktnom TV prijenosu, a kamere neće biti samo u Trebinju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.