open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Derbi u Vrapčićima: Velež i Zrinjski vode bitku za Mostar
Mjesec nakon posljednjeg gradskog derbija fudbaleri Veleža i Zrinjskog danas će odmjeriti snage u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
15.10.2021. u 08:58
get url
text

U septembru je Zrinjski pod Bijelim brijegom došao do pobjede 2:1.

- Utakmica će sigurno biti drugačija nego prošla između ova dva kluba, u kojoj ni jedni ni drugi nisu pružili najbolje od sebe, a pogotovo mi. Mi lošije od onoga ne možemo, to je bila naša najlošija utakmica u zadnjih godinu dana, tako da očekujem bolje izdanje od obje ekipe - rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Veležu se u ekipu vraćaju Samir Radovac i Dženan Zajmović, a odsustvovat će Dino Hasanović zbog žutih kartona.

Velež ima 12 bodova, nakon što je kaznom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ostao bez tri boda. Trenutno je deseti na tabeli.

Zrinjski je lider na tabeli, s 15 bodova više od Rođenih.

- Prije pauze probili smo se na prvo mjesto, s tim da Tuzla City ima utakmicu manje, ali mi smo došli tamo gdje želimo biti i sada imamo sve pred sobom da to i branimo. Čeka nas čvrsta i teška utakmica. Jako teško je psihološki igrati ovakve derbije. Vidi se na igračima obje ekipe nekakav strah od greške, zato i nema puno kvalitetne kombinatorike nego je borba za svaki metar terena i baš se vidi ta psihološka komponenta - veli strateg Zrinjskog Sergej Jakirović.

Derbi u Vrapčićima igrat će se bez publike.

Dvoboj počinje u 17 sati, a glavni arbitar bit će Irfan Peljto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.