open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Derbi u Srebreniku: Željezničar slavio protiv Tuzla Cityja
Fudbaleri Željezničara savladali su Tuzla City u posljednjem meču 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi su u Srebreniku slavili sa 2:1.
31.10.2022. u 15:52
get url
text

Iz prvog poluvremena bilježimo nekoliko situacije vrijednih pomena. Na otvaranju meča Beća je pokušao sa 30-ak metara, ali je golman Barcola krajnjim naporom loptu izbio u korner.

U 10. minuti gosti su tražili penal nakon što je Čeliković srušio Amoaha, ali je sudija Martinović samo odmahnuo rukom.

Prvi šut u okvir gola domaći su uputili u 28. minuti kada je Bender zaustavio pokušaj Mišića. Na drugoj strani Barcola je zaustavio pokušaj glavom Beganovića.

Željezničar je poveo u 42. minuti. Santos je ubacio sa lijeve strane, Barcola je kratko odbio loptu na koju je natrčao Amoah i sa peterca zakucao u mrežu.

Na otvaranju drugog dijela Želji je poništen gol zbog ofsajda u kojem se našao Beganović. Ipak, domaći su na centar morali u 57. minuti. Beća je uposlio Štilića koji je šutirao desnom nogom, lopta se odbila od Mehidića, prevarila Barcolu i završila u golu Tuzlaka. 

Nevjerovatno šta je minut kasnije promašio Beganović, kada je iz odlične pozicije šutirao pored gola. Na drugoj strani Pantelić je šutirao preko gola.

U 64. minut Nukić je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali su domaći sa igračem manje smanjili zaostatak u 79. minuti kada je pogodio Pantelić. 

Mogli su domaći do izjednačenja u 84. minuti, ali je udarac Mendeša završio pored gola. 

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.