open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Derbi opravdao očekivanja: Nesvakidašnji autogol Zvonića presudio Veležu protiv Zrinjskog
Prilika je bilo i to sa obje strane i u tom smislu derbi je opravdao očekivanja
28.07.2019. u 21:50
get url
text

Mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža pod Bijelim brijegom pripao je domaćoj ekipi koja je slavila minimalnim rezultatom 1:0.

Bitku za grad na Neretvi pred 7.500 gledalaca presudio je nevjerovatan autogol kapitena Rođenih Denisa Zvonića iz 54. minute. Zvonić je nakon gužve u šesnaestercu Veleža pokušao sa zemlje izbaciti loptu u korner, ali je umjesto toga zatresao vlastitu mrežu.

Pravo je čudo što je večeras pod Bijelim brijegom viđen samo jedan pogodak. Prilika je bilo i to sa obje strane i u tom smislu derbi je opravdao očekivanja.

Prvu ozbiljniju šansu imao je Lendrić u 12. minuti kada je poslije dodavanja Šovšića uspio zaobići i gostujućeg golmana Bobića, ali je šutirao pored gola.

Uzvratio je Velež lijepom akcijom u 16. minuti, a koju je Vehabović upropastio očajnim udarcem glavom. Čurjurić je dobro šutirao u 24. minuti. Promjene rezultata nije bilo. Rezultatom 0:0 igrači su otišli na odmor.

{$galerijaFotografija}

Igrala se 54. minuta kada je Zvonić nes(p)retno zatresao vlastitu mrežu, a četiri minute kasnije Lendrić je mogao uduplati prednost Plemića. Bobić ponovo izlazi kao pobjednik.

Zvonić se za autogol mogao iskupiti u 69. minuti, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola. Odmah nakon toga rezervista Čirjak je imao mat poziciju, međutim Bobić ponovo spašava Rođene.

Mogao je promašaj Čirjaka skupo koštati domaće u 74. minuti, ali je nakon udarca Brandaa stativa bila saveznik Zrinjskog.

Brz kontranapad izveli su fudbaleri Veleža u 89. minuti. Brandao je prigrao Berišu koji šutira pravo u Brkića.

Za Zrinjski je ovo bila peta uzastopna pobjeda u mostarskim derbijima, a ujedno i prvi ovosezonski trijumf.

Velež nije dobro krenuo u povratničku sezonu Premijer lige, s obzirom na to da nakon dva kola ima isto toliko poraza.

{$galerijaFotografija}

Rođeni  u narednom kolu dočekuju Čelik, a Zrinjski gostuje na Grbavici kod Željezničara. Prije toga ekipu Harija Vukasa čeka revanš drugog pretkola Evropske lige. U četvrtak u Mostar dolazi Utrecht. Prvi meč završen je rezultatom 1:1.

Zrinjski - Velež - Mostarski derbi 28.07.2019
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.