open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 23. kolo
Derbi na Grbavici, Sarajevo dočekuje fenjeraša, Olimpik na Pecari
Utakmicama na Koševu, Grbavici i Pecari večeras će biti kompletirano 23. kolo Premijer lige BiH.
21.03.2021. u 07:55
get url
text

Nakon što su jučer odigrana tri meča u kojima su Borac i Zrinjski ostvarili pobjede, dok je kiksao Veleža na domaćem terenu protiv Radnika (2:2), uzbuđenja nas očekuju i danas.

Prvoplasirano Sarajevo ugostit će fenjeraša Krupu, a svaki drugi rezultat osim trijumfa Bordo tima predstavljao bi prvorazrednu senzaciju.

Slično je i sa utakmicom drugoplasiranog Širokog Brijega i pretposljednjeg Olimpika. Istina, Vukovi na proljeće igraju znatno bolje nego jesenas, a već su ostvarili dvije važne pobjede (Sloboda i Željezničar), i sigurno je da će biti tvrd orah timu sa Pecare.

Najzanimljivije će biti na Grbavici gdje će Željezničar ugostiti Tuzla City. Izabranici Husrefa Musemića već dva puta su ovog proljeća slavili protiv Plavih. Prvo su u prvenstvu slavili sa 2:0, a nekoliko dana kasnije u Kupu BiH su slavili na penale i izborili plasman u polufinale.

Sigurno je da će tim kojeg s klupe vodi Amar Osim tražiti osvetu. Ekipa koja danas dživi poraz, umanjit će šanse za plasman u Evropu. Bar kroz prvenstvo... Eventualni remi na Grbavici slavile bi ekipe koje su na diobi druge pozicije (Borac, Velež, Široki Brijeg i Zrinjski). 

Rezultati, parovi, sudija i satnica

Velež - Radnik 2:2
Borac - Mladost 1:0
Zrinjski - Sloboda 3:1

nedjelja, 15 sati

Sarajevo - Krupa (Antoni Bandić - Grude)

nedjelja, 17 sati

Široki Brijeg - Olimpik (Sabrija Topalović - Zenica)
Željezničar - Tuzla City (Aleksandar Njegomirović - Prnjavor)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.