open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Derbi kola nije opravdao očekivanja, bez golova u duelu Sarajeva i Širokog Brijega
Derbi susret sedmog kola PLBiH između Sarajeva i Širokog Brijega završen je bez pobjednika, ali i bez golova.
27.08.2021. u 21:53
get url
text

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICE / Sarajevo - Široki Brijeg 0:0

Prvo poluvrijeme prvog susreta sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega epitet derbija opravdalo je tek u posljednjih desetak minuta.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti preko Llanosa poslije svega 30-ak sekundi igre, ali je Dizdarević sigurno uhvatio loptu poslije udarca fudbalera Širokobriježana.

U nastavku su dalekomente šuteve oprobali Kobiljar na jednoj i Brekalo na drugoj strani, no nisu bili dovoljno precizni da bi golmani borali intervenisati.

Palić je u 27. minuti bio u dobroj prilici poslije centaršuta Pidre iz slobodnjaka, ali je veznjaka Sarajeva bio prekratak u ovoj situaciji.

{$galerijaFotografija}

U periodu od 34. do 36. minute viđene su dvije najbolje šanse u prvom poluvremenu. Prvo su gosti preko Llanosa bili u odličnoj prilici da povedu. Fudbaler Širokog je odlično šutirao, ali je Dizdarević sjajnom paradom sačuvao mrežu svog gola.

Samo dvije minute kasnije Trako je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru ekipe sa Pecare, dobro je šutirao glavom, ali je stativa bila na strani Miškića i gostiju iz Hercegovine.

Prvo poluvrijeme okončano je bez golova, a u nastavku susreta fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega skoro da nisu ponudili ništa. 

Uz dva dalekometna pokušaja Palića na startu drugog dijela i jednu priliku koju je imao Llanos teško je izdvojiti nešto zanimljivo ih drugih 45 minuta koševskog duela. Iako je Bordo tim imao veći posjed i terensku inicijativu nije ih uspio materijalizovati i "pretvoriti" u nova tri boda.

U narednom kolu nakon reprezentativne pauze Sarajevo gostuje kod Veleža, dok će Široki biti domaćin Željezničaru.

FK Sarajevo - NK Široki Brijeg, 27.08.2021.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.