open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Derbi kola bez golova: Sarajevo se ispromašivalo, Brandao propustio kazniti prvaka
Derbi 16. kola Premijer lige Bosne i Heregovine između Veleža i Sarajeva završen je bez golova, iako je aktuelni prvak imao nekoliko odličnih prilika.
28.11.2020. u 16:54
get url
text

Aktuelni prvaci naše zemlje dominirali su prvim dijelom utakmice, no mreža Bogdanovića kao da je bila začarana za izabranike Vinka Marinovića.

Već u četvrtoj minuti gosti su imali priliku preko Harisa Handžića, no golman Veleža je odlično reagovao.

Samo nekoliko trenutaka kasnije ponovo je pokušao iskusni napadač Sarajeva, ali je lopta otišla pored gola.

U 22. minuti domaći su tražili najstrožiju kaznu poslije duela Radovića i Pejovića, no Frano Jelić se nije oglasio.

Novu odličnu šansu za goste u 34. minuti promašio je Handžić, tačnije stativa je spasila Velež, nakon što je Tatar odlično uposlio svog saigrača.

Nekoliko trenutaka kasnije Hebibović je šutirao pored gola.

Moglo je Sarajevo na poluvrijeme otići s minimalnom prednost. Prvo je Handžić bio u još jednoj izvrsnoj prilici, a potom je Fanimo pogodio prečku.

Poslije četiri minute igre u drugom dijelu Brandao je imao najbolju priliku za Velež do tada, no malo se spetlja kod završnog udarca pa sve nije ispao onako kako je želio Brazilac.

Fudbaleri Sarajeva su u 65. minuti ostali s deset igrača na terenu, nakon što je Benjamin Tatar u rasponu od svega tri minute dobio dva žuta kartona.

U nastavku je lopta nešto više bila u posjedu domaćeg sastava ali se rezultat nije mijenjao pa je Velež i dalje ostao neporažen na domaćem terenu, a aktuelni prvak još ne zna za poraz u ovoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.