open-navfaktor-logo
search
Uborak
Deponija kod Mostara: Vjetar nosi smeće na sve strane
Građani okupljeni oko Inicijative "Jer nas se tiče" mjesecima upozoravaju na potrebu zatvaranja deponije Uborak jer predstavlja ekološku bombu i šteti zdravlju svih građana Mostara.
20.02.2020. u 19:19
get url
text

Kakva je uistinu situacija u blizini deponije, najbolje pokazuje video koji je građanska inicijativa "Jer nas se tiče" objavila danas. Na snimku se vidi kako vjetar nosi smeće na sve strane.

Poslali su zahtjeve za "djelovanje" gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, prema svim nivoima vlasti s ciljem bržeg rješavanja problema deponije na Uborku. Na adresu gradonačelnika je poslano 99 pisama sa više od 300 potpisa građana.

- Iskreno se nadamo da će gradonačelnik ispuniti očekivanja i djelovati sukladno svojim ovlastima i u korist građana Mostara, jer nema našeg i vašeg smeća. Uborak je problem svih nas- – naveli su iz Inicijative.

Dodali su i kako "očekuju brzu reakciju gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, po pitanju problema deponije na Uborku".

Omer Hujdur, predstavnik Inicijative, početkom sedmice je izjavio kako do petka, 21. februara, očekuju odgovor nadležnih o rješenju mostarske deponije Uborak jer će u suprotnom promijeniti mjere u borbi oko rješavanja tog višegodišnjeg problema.

Hujdur je, podsjećamo, istaknuo kako je komisija na predloženim lokacijama za potencijalnu deponiju završila svoj dio, te da do sutra očekuju odgovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.