Kao što je Faktor danas objavio, protiv Kneževića je u toku istraga zbog krivičnih djela iskorištavanje djece za pornografiju, navođenje djeteta na prostituciju i krivično djelo neovlašteno fotografisanje. Hapšen je krajem prošle godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Njegovu kandidaturu je na svom Facebook profilu oštro kritikovao Vojin Mijatović iz SDP BiH, a iz OO DEMOS Laktaši sve nazivaju "prljavom kampanjom od strane političkih marginalaca, koji sa opštinom Laktaši nemaju nikakve veze".

- Na političkoj sceni se pokušavaju održati isključivo blateći druge političke opcije, koje žele napredak i prosperitet svim građanima Laktaša. Obavještavamo javnost da na takve napade nećemo reagovati niti im pridavati značaj, jer ne želimo dizati rejting onima koji ga i nemaju - istaknuto je.

U saopćenju, koje je potpisao predsjednik OO DEMOS Laktaši Miloš Кos, dalje stoji da odborničku listu DEMOS-a u Laktašima čine "ljudi, koji su do ovih izbora bili van politike".

- Za dobrobit svoje zajednice uradili su više nego mnogi, koji su u politici proveli čitav svoj vijek i pri tome mijenjali i ideologije i partije, a sve radi svojih sitnih ličnih interesa. Naglašavamo da su svi kandidati prošli provjeru Centralne izborne komisije BiH, na kojoj nisu bili sporni ni po jednom osnovu, a OO DEMOS Laktaši listu je objavio tek nakon potvrde i ovjere od strane CIК-a BiH - napomenuli su u OO DEMOS Laktaši.