open-navfaktor-logo
search
Protiv ustoličenja
Demonstranti na ulicama Cetinja: U Crnu Goru stigao patrijarh Porfirije
Patrijarh srpski Porfirije stigao je u subotu u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru čemu se oštro protive crnogorske organizacije, opozicija i veliki broj građana.
04.09.2021. u 16:52
get url
text

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske je saopćeno da je ovo prvi dolazak Porfirija otkako je izabran za patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Porfirija je na podgoričkom aerodromu dočekao izabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, piše Pobjeda.

Svečani doček Porfirija biće upriličen večeras u 18 sati u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

Nakon toga će se okupljenim ispred hrama obratiti Joanikije i Porfirije.

U Cetinju je danas bilo nekoliko incidenata između protivnika održavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC), a građani su sklonili zaštitnu ogradu između gradskog trga i Cetinjskog manastira i probili policijski kordon na ulazu u grad.

Okupljeni nose crnogorske zastave, a na ulazu u grad je istaknut transparent: "Da je vječna Crna Gora".

Protivnici ustoličenja su ispunili gradske kafane u centru grada u kojima se puštaju nacionalne pjesme, a prema najavama, kafane su se trebale zatvoriti u 15. sati, prenosi Beta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.