open-navfaktor-logo
search
Nekadašnji selektor BiH
Demirović: Naša grupa je najteža, ali evo šta bi moglo biti od koristi
Iskusni rukometni stručnjak naše zapadne komšije, reprezentaciju Hrvatske, ne vidi među favoritima za visok plasman
08.01.2020. u 18:42
get url
text

Evropsko prvenstvo za rukometaše na kojem će debitantski nastup imati reprezentacija Bosne i Hercegovine, a prvi susret na kontinentalnom šampionatu izabranike Bilala Šumana očekuje u petak, kada će im protivnik biti selekcija Norveške.

Bivši selektor našeg nacionalnog tima Halid Demirović smatra kako su glavni favoriti za medalje i za najviši plasman upravo dvije selekcije iz naše grupe, Francuska i Norveška, a među glavnim kandidatima za podijum vidi i aktuelne svjetske i olimpijske prvake, rukometaše Danske.

- Francuzi i Norvežani su zasigurno među favoritima za titulu, tu su svakako i Danci. Ipak, ne treba otpisati ni Španiju i Švedsku, koja igra kod kuće, kao ni Nijemce - smatra Demirović.

Na EP 2016. godine Nijemci su skoro s drugim timom stigli do titule, što je upravo razlog zbog kojeg Demirović kaže da su uvijek nepredvidivi.

Iskusni rukometni stručnjak naše zapadne komšije, reprezentaciju Hrvatske, ne vidi među favoritima za visok plasman.

- Gledao sam Hrvatsku, ne bih je svrstao među favorite za visok plasman. Čini mi se da u ekipi ima dosta neiskusnih igrača - objašnjava bivši selektor rukometnih Zmajeva.

Demirović smatra da žrijeb grupa i nije bio naklonjen najboljim bh. rukometašima.

- Mislim da je naša grupa najteža jer su u njoj dva velika favorita, a Portugal je puno radio s mladim i sada ubire prve plodove i rezultate tog rada. Svi igraju na visokom nivou, ali mislim da možemo s njima da igramo. Činjenica da nismo opterećeni rezultatom mogla bi biti korisna za nas, pogotovo što je u prvu utakmicu uvijek malo teže ući, a ako uspijemo održati egal do finiša svašta može da se desi - tvrdi Demirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.